Spannende tijden

Het is een spannende onzekere tijd voor iedereen door het heersende Corona virus. Waar juist sporten, en in ons geval tennissen, een mooie afleiding is in moeilijke tijden is dit helaas op dit moment niet mogelijk.
De afgelopen weken hebben we de berichten ontvangen vanuit de KNLTB wat betreft het tennisseizoen. De KNLTB volgt de maatregelen die door het kabinet en het RIVM zijn afgegeven en sluit zich aan bij de oproep van NOC*NSF.
De KNLTB roept alle tennisverenigingen op om alle activiteiten te staken en alle tennisparken en clubhuizen te sluiten. Hieronder vallen ook trainingen en vrij tennissen.
Ze verwachten van de clubs dat zij ook hun verantwoordelijkheid nemen en zich houden aan de maatregelen vanuit de overheid. Dat betekent geen activiteiten en sluiting van de tennisparken. Deze maatregelen gelden t/m 6 april in heel Nederland en het kan nog wel eens wat langer gaan duren.
Normaal gesproken was dit ook het moment geweest om bekend te maken dat er weer getennist kon gaan worden. Helaas is dit dus niet het geval.

Als club even een moment om stil te staan bij de vrijwilligers die veel voor onze club doen.
Als eerste willen we stil staan bij een vrijwilliger die er vanaf het eerste moment van onze club bij is geweest. Voor veel leden begint het seizoen bij de eerste klusdag van het jaar wanneer we beginnen met het klaar maken van de tennisbanen.
Voordat het echter zover is heeft de vrijwilliger van vandaag al menig uur doorgebracht op ons mooie tennispark. Harken, scheppen, schaven en vele rondjes rijden op de trekker.
Tot het moment dat de voorzitter een mail of een telefoontje krijgt: “Marcel, we kunnen zaterdag met de banen aan de slag!”. Dit jaar ook weer niet anders. Afgelopen dinsdag nog met een paar andere leden de lijnen gelegd op baan 3 en 4 en normaal gesproken hadden we dus vanaf nu op baan 1 en 2 kunnen gaan tennissen. Ondanks zijn tomeloze inzet gaat het dus nu nog even niet door. Ik denk dat ik namens alle leden spreek als ik hierbij mijn speciale dank uitspreek:

August Koster … Bedankt!