Oude tijden herleven

De gebroeders Botjes zijn al (bijna) 30 jaar geleden vertrokken maar hebben nog altijd contact met de kameraden van vroeger.
Het contact wordt, zoals wel vaker, wederom aangewakkerd via Facebook. Enige tijd terug kwam het idee om een keer af te spreken op de tennisbaan.
Beide broers wonen inmiddels in Brabant maar Pa en Moe wonen nog in Winschoten. Dit weekend waren ze beide in Winschoten. Ideaal om even af te spreken.
Het werd een wedstrijd tussen Paul Jurgen Tuil en Dick Smook tegen Johan en Wopke Botjes.
De verhalen van vroeger begonnen al tijdens een kopje koffie voorafgaand aan de wedstrijd en werden voortgezet tijdens en na de wedstrijd.
De wedstrijd zelf leek, zeker na de 1e set, vrij makkelijk naar de familie Botjes te gaan. Dit had het duo Tuil/Smook niet echt verwacht.
Gelukkig voor hun kwamen ze er steeds beter in en bleek ook dat Johan en Wopke af en toe een fout konden maken. De 2e set ging uiteindelijk naar Paul Jurgen en Dick.
De 3e set moest de beslissing brengen. Om toch tijd over te houden voor een goed praatje achteraf werd besloten om een wedstrijd tiebreak de beslissing te laten brengen.
Het meest gelukkige duo won uiteindelijk met 10-8 deze tiebreak.
Onder het genot van een drankje was het nu tijd voor meer verhalen… Wat was het mooi om na al die jaren elkaar weer zo te treffen. Er werd dan ook afgesproken dat ze eind september nog een keer afspreken.
Ook een dubbel in Brabant behoort zeker tot de mogelijkheden. Hopelijk zijn er dan nog meer oude kameraden die mee kunnen gaan doen!

De gladiatoren