Clubkampioenschappen Enkel met een historische uitslag voor de familie Smook

Dat de kans op mooi weer zo laat in het seizoen erg klein is wisten we, maar de weergoden waren ons goed gezind en met name op de finaledag was het schitterend weer.
De gehele dag waren nog aardig wat wedstrijden gepland voor zowel de jeugd als de senioren dus dat kwam perfect uit.

Bij de jeugd speelden we dit jaar in 3 categorieën (Rood, Groen en Geel). Oranje is dit jaar helaas niet doorgegaan. We hadden er 3, maar door omstandigheden bleef er helaas maar 1 over. Ja zoiets kan gebeuren.
Rood bestond uit 8 kinderen (Romy, Janick, Tess, Leon, Helena, Iris, Aarja en Dunja), Groen bestond uit 4 kinderen (Jorn, Thijs, Ramon en Anna) en Geel uit 3 (Kristan, Elvira en Rachelle).
Na 65 wedstrijden waren de winnaars bekend. Algeheel jeugd clubkampioen werd Rachelle (Geel). Jorn was de beste bij de “Groene” kinderen en bij “Rode” kinderen won Romy. Een compleet verslag is te lezen op onze website: http://ltcdekanonniers.nl/jeugd/mededelingen

Bij de senioren waren we dit jaar actief op 2 niveaus. In de B-poule speelden alle spelers van niveau 8 en hoger. De A-poule bestond uit niveau 6+7 aangevuld met spelers die graag in de A-poule wilden uitkomen.
Dit jaar 2 dames die mochten kiezen in welke poule zich meededen. In totaal 15 spelers netjes verdeeld over beide poules.
In de B-poule werd een afvalschema gespeeld inclusief verliezersronde. De finale van de verliezersronde was al vroeg op de dag. Hildo Visser was hierin duidelijk te sterk voor Pieter Paauw en ging met een passende prijs aan de haal.
De finale in de A-poule was een hele spannende strijd tussen Tineke Faber en Manfred Köhn-van Eldik. Na 2 spannende sets moest de 3e set de beslissing brengen. Hierin kwam Tineke als snel met 3-0 voor en leek de beslissing te zijn gevallen. Maar je weet hoe duitsers zijn … Enige tijd later stond Manfred met 4-3 voor en waren de kansen totaal gekeerd. Dat een set heel raar kan verlopen bleek 3 games later nadat Tineke het winnende punt maakte en een vreugdedans inzette. Een finale die zeker voor de toeschouwers niet beter had kunnen verlopen.
De 7 spelers in de A-Poule waren verdeeld over 2 poules. Berend Menninga, Dennis Potter, Dick Smook en Youri van Leeuwen wisten zich te plaatsen voor de halve finales op zaterdag. Na 2 lange wedstrijden wisten Dick (overwinning op Dennis) en Youri (overwinning op Berend) zich te plaatsen voor de finale.
De 1e set ging helemaal gelijk op. De beslissing moest vallen in de Tiebreak. Hierin was Dick net te sterk en deelde zo even een mentale tik uit aan Youri. Het zelfvertrouwen nam toe en vroeg in de 2e set wist hij al een break voor te komen. Deze gaf hij niet meer uit handen waardoor hij clubkampioen werd.
Berend Menninga wist ondertussen de wedstrijd om plaats 3 te winnen van Dennis Potter na 2 spannende sets.

Met de overwinning van Dick hadden we wederom een historisch hoogtepunt. 2 Jaar geleden waren het Marcel en Amaya Smid die algeheel kampioen waren bij respectievelijk de senioren en de jeugd. Dit jaar was het de beurt aan de familie Smook. Zij mogen zich komend jaar algeheel kampioen gaan noemen bij de senioren en de jeugd.

Na afloop was iedereen erg tevreden over het verloop van de week met daarin alleen maar sportieve wedstrijden en erg leuke wedstrijden.

Over 2 weken (zondag 19 oktober) organiseren we de clubkampioenschappen in het gemengd dubbel. Hopelijk werkt het weer dan ook weer mee!
Voor de jeugd komt nog de afsluitingsactiviteit. Dat wordt weer een verrassing jullie horen daar nog over.